Nieuwe voorzitter IJsselmenners

BRUMMEN – Koetsiersvereniging de IJsselmenners uit Brummen heeft een nieuwe voorzitter. Lewis Koppel uit Voorstonden (links) heeft zijn voorzittershamer overgedragen aan Paul van Berkum uit Hall.

Koppel is vanaf de oprichting in 1986 lid van het bestuur, waarvan de eerste vier jaar als secretaris en 21 jaar als voorzitter. Hij deed dit altijd met plezier, maar vindt het nu tijd dat iemand anders de kar gaat trekken. Koppel kreeg ter gelegenheid van zijn afscheid onder andere een plaquette uitgereikt dat behoort bij het erelidmaatschap.
Het 25-jarig bestaan van de vereniging wordt in juni gevierd met een feestavond. De vereniging telt momenteel zestig leden en organiseert regelmatig ritten door het buitengebied van Brummen. Doordat steeds andere mensen uit verschillende buurtschappen de tochten uitzetten, wordt er steeds door ander gebied gereden. Hoewel ook bij de IJsselmenners de vergrijzing toeslaat, heeft zich toch een aantal nieuwe, jeugdige leden aangemeld.
Het ringsteken wordt ook in ere gehouden bij de vereniging. Op de Plagweg in Hall worden regelmatig wedstrijden gehouden. Gerrit Voskamp uit Hall kreeg tijdens de ledenvergadering de beker voor het clubkampioenschap. Zijn ringsteekster heeft de meeste ringen gestoken.

Theo Onstein, 0575-476542
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.