CDA Rheden wil invoering jeugdlintje

RHEDEN – Het CDA in Rheden pleit bij de gemeenteraad om de invoering van een lintje voor de jeugd. Kinderen en jongeren komen niet in aanmerking komen voor een onderscheiding, maar de fractie meent dat ook jonge mensen die zich inzetten voor de samenleving in het zonnetje gezet mogen worden.

Het idee voor het jeugdlintje is gebaseerd op de Koninklijke Onderscheidingen die jaarlijks op Koninginnedag worden uitgereikt. Voorwaarde voor het verkrijgen van een lintje is een lange periode van maatschappelijke inzet, waarvan bij kinderen en jongeren nog een sprake kan zijn. Dit terwijl jongeren zich ook regelmatig inzetten voor de samenleving.
Onder de naam Rhedense Kanjer zou het CDA graag een jeugdlintje in willen voeren. Hierbij zou dan onderscheid moeten worden gemaakt tussen kinderen van zes tot en met twaalf jaar en jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. De fractie denkt dat de gemeente met de onderscheidingen laat zien hoeveel belang zij hecht aan vrijwilligerswerk en hoopt hiermee jongeren te stimuleren zich in te zetten voor de maatschappij en de medemens. Via een formulier op de gemeentelijke website kan iedereen een jonge vrijwilliger aanmelden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.