Zestig jaar getrouwd

DIEREN – Het was voor het echtpaar Idema – Bulthuis een grote verrassing toen dinsdag ineens burgemeester Petra van Wingerden op de stoep stond. Jan en Tini Idema vierden hun zestigjarig huwelijksjubileum.

Het echtpaar komt uit het noorden van het land. Jan Idema werd 79 jaar geleden geboren in het Groningse Grotengast. Tini Bulthuis zag 80 jaar terug het levenslicht in het Friese Buitenpost. Het echtpaar trouwde in 1951 en woonde daarna een aantal jaren in Burem. De werkgelegenheid in het noorden was slecht en daarom verhuisde het echtpaar naar Rheden, Jan kon een baan krijgen bij de Meteoor. Al snel vond hij ander werk: Jan werd knecht bij bakkerij Foppen. Later werd hij zelfstandig ondernemer toen hij de, nu nog bekende, Toko Tamarinde opende in Dieren. Deze zaak kreeg later ook een vestiging in Rheden. Met de opkomst van de grote winkelketens besloot het echtpaar de winkels met oosterse kunst en rijsttafelartikelen te sluiten. Jan Idema ging nog een tijd aan het werk als aquisiteur voor drukkerij Blok.
Nadat de zeven kinderen het huis uit waren, zochten Jan en Tini rust in de Achterhoek. Toch kwamen zij drie jaar geleden weer terug naar Dieren, zodat zij dichter bij de vijftien klein- en drie achterkleinkinderen en de rest van de familie kwamen te wonen. Het echtpaar is nog zeer actief. Meneer en mevrouw Idema genieten van wandelen en fietsen, lezen en schilderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.