Nog steeds geen keuze tussen M-FM en RTV Veluwezoom

RHEDEN – Het is nog steeds niet duidelijk wie de publieke lokale omroep wordt in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Het Commissariaat van de Media (CvdM) had eigenlijk al een beslissing genomen moeten hebben, maar komt er niet uit. Nu wordt een uitspraak verwacht voor het eind van de maand.

Momenteel zendt M-FM uit in de gemeenten Rheden en Rozendaal. De vergunning van M-FM is vorig jaar oktober al afgelopen. Naast M-FM heeft ook RTV Veluwezoom, de publieke lokale omroep in de gemeente Brummen, een aanvraag gedaan voor een zendmachtiging. Omdat er per gemeente maar één publieke lokale omroep actief mag zijn, moet er dus een keuze worden gemaakt.
De gemeenteraden in Rheden en Rozendaal hebben uitgesproken liever in zee te gaan met RTV Veluwezoom. Beide omroepen en de verantwoordelijk wethouders uit beide gemeenten deden een maand geleden hun woord tijdens een hoorzitting bij het Commissariaat van de Media. Het Commissariaat moet nu een beslissing nemen. Tot die tijd mag M-FM blijven uitzenden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.