Nieuw Prinsenpaar De Deurdauwers

LAAG-SOEREN – Tijdens de drukbezochte avond, zaterdag in de Harmonie in Laag-Soeren, werd afscheid genomen van Prins John 1 en Prinses Janny 1 en hun adjudant Bouke. Zij hebben een jaar lang met plezier over het Deurdauwers rijk geregeerd.

De Dwarsliggers uit eerbeek waren op uitnodiging aanwezig; zij waren per huifkar naar Soeren gekomen om het programma te aanschouwen van de Prinsencommissie. Het nieuwe prinselijk paar werd op ludieke wijze bekend gemaakt; een heuse afvalrace werd gehouden met diverse snelle polonaises met hindernissen. Van alle kandidaten was André Roseboom de snelste, hij werd benoemd tot Prins André 1, samen met zijn vrouw Prinses Jolande 1. De bekendmaking van Adjudant Sam van Binsbergen was voor velen geen verrassing.
Tijdens de avond werden ook nog vijf jubilarissen gehuldigd vanwege hun 22-jarig lidmaatschap; dit waren Benno en Jolanda Lentink, Piet Koopman, Dinie Leussink en Maurice Materman. De werkorde van dit jaar werd uitgereikt aan Peer Posthuma.