Kerstbomen voor het goede doel

EERBEEK – Dit jaar ging al het geld, dat de kinderen van basisschool de Imker in Eerbeek hebben opgehaald met de kerstbomenactie, naar de stichting Energy4All. Zeventien kinderen hebben in de kerstvakantie maar liefst 230 kerstbomen opgehaald; goed voor 0,50 cent per boom.

Zaterdag werd de cheque van 175,25 euro overhandigd aan Rens Heijenk (vier jaar)van Stichting Energy4All op het Oranje Nassauplein in Eerbeek. Rens lijdt aan de energiestofwisselingsziekte waar de stichting zich voor inzet. De ouders van Rens, Arno en Irma, zijn nu naast Jochem Meijer en Jochem van Gelder ook ambassadeur van deze stichting. Energy4All vraagt veel aandacht om de oorzaak en de ernst van de ziekte bekender te maken. De opbrengsten van de stichting komen geheel ten goede aan het onderzoek naar een medicijn van Professor Smeitink en zijn team.
De kinderen hebben voor dit doel gekozen omdat Rens en zijn ouders vrienden zijn van een familie die woonachtig is aan de Imker. Via deze weg hebben de kinderen Rens allemaal wel eens gezien en wilden ze graag hun steentje bijdragen.
De overhandiging van de cheque vond plaats bij cafetaria Plaza; deze cafetaria schenkt al jaren friet aan de kinderen die zij tezamen opaten nadat ze de kerstbomen hadden afgeleverd. Dit gebaar heeft ervoor gezorgd dat de opbrengst in zijn geel aan het goede doel besteed kon worden. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.