Brummen is ambassadeur van de knoflookpad

BRUMMEN – De gemeente Brummen is sinds kort ambassadeur van, jawel, de knoflookpad. Doel van het ambassadeurschap is om meer aandacht bij het publiek te vragen voor biodiversiteit.

Het komend jaar staat in een heel aantal activiteiten de knoflookpad centraal. “Deze pad biedt een ingang om verder de natuur in te gaan. Wie zijn de buren van de pad? Welke dieren leven bij hem in de buurt? Van welke planten houdt hij? Aan de hand van de biografie van de pad kan je heel wat opsteken.”
Deze pad is gekozen omdat deze best bijzonder is, in heel Nederland zijn er maar weinig gebieden waar deze amfibie voorkomt. In Brummen woont de grootste populatie van Nederland: zo’n honderd tot honderdvijftig volwassen padden. Daarnaast is deze pad bijzonder omdat hij een gidssoort is. Dit betekent dat deze pad een soort graadmeter is voor een heel natuurgebied. Als de knoflookpad het goed doet, betekent dat dat het in het algemeen goed gaat.
“Het is een bijzonder en zeldzaam diertje”, legt wethouder Louke van Wensveen de keuze nog even uit. “Misschien is een pad niet heel aaibaar, maar denk maar aan het sprookje: als je hem een kusje geeft, wordt het misschien wel een prins.” – Klaas van Haeringen
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.