Veel humor op uitvoeringen Loenense Dialectclub

LOENEN – De dialectclub Vrienden van de Streektaal Loenen en Umstreken gaat ook dit jaar drie uitvoeringen te geven. Op 25 en 26 februari brengen de leden van de club een programma onder het motto ‘Un vrolijke oavond in de streektaal’ en op zondag 27 februari wordt ‘Un vrolijke middag in de streektaal’ gepresenteerd.

Maandenlang zijn de leden bezig met de voorbereidingen van de uitvoeringen. Er wordt weer een gevarieerde avond gebracht met voordrachten, gedichten, liedjes en sketches. Alles in het dialect. Ieder jaar werden er sketches opgevoerd. De leden gaan zelf ook de pen ter hand nemen en schrijven leuke sketches. De stukjes worden ook door leden van de Loenense club gespeeld. Dit jaar ondermeer de sketches Ut kado, Ut fornuus, Koffers pakken en weg wezen, Troanen met tuuten, De huwelijksadvertentie en De arfenis.’ De oudste toneelspelers Bertha Muller-Thomassen, Leida Berends-Heezen en Berend Reuvekamp, die al meer dan 60 jaar op het toneel staan doen ook weer mee. Bertha Muller en Leida Berends hebben ook de regie.
Tijdens deze uitvoering is er volop zang. Kaatje Van Dijk en Jaantje Berends zingen enkele liedjes met Klaas Berends. Klaas heeft weer een paar nieuwe liedjes gemaakt. Het harmonicaduo Marie Bello en Annie Wonnink brengt tot slot het publiek weer in gezellige stemming. Het wordt weer vrolijk zingen en deinen.
De avonden beginnen om 19.30 uur (zaal open 18.45 uur) en de dialectmiddag (speciaal voor de ouderen) om 14.00 uur (zaal open 13.15 uur). Kaarten (3,50 euro) zijn vanaf woensdag 9 februari verkrijgbaar bij sigarenmagazijn Elzenaar, Eerbeekseweg, Loenen en bij het secretariaat Janny Jurriëns, Ydinkerf 22 in Eerbeek, telefoon 0313-653030 of 06 16221870.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.