Bewonerscomité in De Ooi wil officiële status

DOESBURG – In wijk de Ooi is een nieuwe Aldi gebouwd met daarboven flats. De bewoners daarvan willen graag een officiële bewonersvereniging worden, maar hun vraag om steun daarvoor is volgens hen door woningbouwvereniging IJsselland afgewezen en daardoor is het initiatief niet haalbaar.

Door de bouw van dit grote winkelpand met woningen en de renovatie van het burg. Keijserplein, is dat deel van de wijk erg opgeknapt. De bewoners van de flat boven de winkel wonen er dan ook met veel plezier.

Een jaar geleden werd door de bewoners voor het eert onderling gesproken over wat misschien nog verbeterd kon worden en waar ze heen moesten als ze een klacht hadden. Dat resulteerde er in dat twee bewoners van mening waren dat er een bewonerscomité zou moeten komen. Art Quartel en Cor Kobus gingen vervolgens de deuren langs om de meningen te peilen en kwamen tot de slotsom dat de oprichting van zo’n comité zeer gewenst was. Hierop werd een avond belegd waarbij alle bewoners aanwezig waren en werd het bewonerscomité een feit. De contributie werd vastgesteld en ook een penningmeester werd, in de persoon van Frans Krul, gevonden.
Om elkaar als nieuwe bewoners beter te leren kennen werd in de zomer een barbecue gehouden. Twee dames, Thea Donderwinkel en Ria Elliezen, werden gevraagd daarbij te helpen en tot hun verbazing bleken ze ook meteen ingelijfd te zijn in het bestuur. Het initiatief sloeg aan en begin dit jaar werd een Nieuwjaarsborrel gehouden en ook hier kwamen vrijwel alle bewoners. Op deze manier wordt de saamhorigheid bevorderd en als er een probleem is, kan het snel worden opgelost.
Jammer is het dat, ondanks dat het bewonerscomité een status zou kunnen krijgen en een daarbij behorende financiële tegemoetkoming, dit volgens hen door Stichting IJsselland niet gehonoreerd wordt. Zonder deze tegemoetkoming is het niet haalbaar een officiële organisatie te worden en hierdoor hebben ze weinig rechten. Het comité kan (nog) niet als comité naar buiten treden in geschillen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.