Rotra heeft eigen energiecentrale

DOESBURG – Rotra nam op de Verhuellweg een eigen energiecentrale in gebruik. Op het dak van een van de gebouwen liggen vele zonnepanelen en deze cellen kunnen onder optimale omstandigheden een hoeveelheid elektriciteit opwekken die vergeleken kunkan worden met het gemiddelde verbruik van 35 huishoudens.
Het vermogen dat opgewekt wordt op deze manier, kan gebruikt worden voor het warehouse van Rotra, dat per jaar ongeveer 85.000 kw verbruikt en de opbrengst van de cellen is ongeveer 90.000 kw.
Alles wat erte veel wordt opgewekt, wordt terug gegeven aan het net, waarvoor de energieleverancier hetzelfde betaald als Rotra moet betalen voor eventuele afname.
Martin Beijen, die namens Duurzaam Doesburg sprak, meldde dat drie jaar geleden is begonnen met oplossingen te zoeken voor duurzame en milieu vriendelijke energie. Rotra is een bedrijf dat voortdurend zoekt naar energie zuinige oplossingen en dat komt iedereen ten goede. Op dit moment loopt er samen met de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) een studie of het haalbaar is het bedrijventerrein energieneutraal te maken. Echter de oppervlakte voor zonnepanelen is er we, maar de aanschaf hiervan kost op dit moment nog erg veel.
Burgemeester Kees Luesink deelde mee zich te zullen gaan inspannen om te kijken welke subsidies mogelijk zijn. De burgemeester ontving een bordje met de tekst: Ecologisch bedrijventerrein Verhuellweg. Dit zou in de toekomst wel tot de mogelijkheden kunnen gaan behoren – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.