Velpsche Accodeon Vereniging klaar voor jubileumjaar

VELP – Het is alweer 65 jaar geleden dat de een groep Velpse accordeonliefhebbers besloot tot het oprichten van een eigen vereniging. Sinds 4 februari 1946 bestaat de Velpsche Accordeon Vereniging (VAV).

Het is bijzonder dat een vereniging 65 jaar bestaat. Het zegt veel over de sfeer en muzikaliteit binnen de groep. Twee van de leden zijn al meer dan vijftig jaar lid van de VAV en zij spelen nog steeds mee binnen het orkest. Ook dit jaar worden weer enkele jubilarissen in het zonnetje gezet.

Dit kroonjaar wil het bestuur van VAV niet zomaar voorbij laten gaan. Er staat een aantal bijzondere activiteiten op het programma voor dit jaar. Zo treedt het kwartet Bonton op zondag 27 februari op in Musis Sacrum. Op zaterdag 5 maart is er van 10.00 tot 16.00 uur een repetitiedag voor het jubileumconcert, dat op zaterdag 16 april vanaf 20.00 uur plaats gaat vinden in De Beemd in Velp. Daarnaast wordt een aantal concerten gratis aangeboden aan zorginstellingen in de omgeving, is er een feestavond voor de leden en er wordt gewerkt aan een vlotconcert in het Sonsbeekpark.

Het hoogepunt van het jaar wordt het jubileumconcert. Dit staat voor de pauze in het teken van de (licht)klassieke muziek. Denk aan werken als Un Poco Vivaldi, Dichter und Beier en het Slavenkoor. Daarnaast komen ook stukken als Hallelujah en Ja Zuster, Nee Zuster voorbij. Na de pauze wordt een groot aantal Europese steden muzikaal vertegenwoordigd. In het orkest spelen accordeons de eerste tot en met vijfde partij, ieder op zijn eigen niveau. De vijfde partij bestaat uit minder gevorderde spelers, die naar eigen kunnen de speciaal voor hen geschreven partijen spelen. Het orkest wordt daarbij begeleid op piano en drums en zelfs bij één nummer op fluit. Dit alles geeft een mooi meerstemmig geheel.

www.accordeonvelp.nl

Op de foto: Het jaarconcert van VAV in 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.