Fietsers in Brummen op verlichting gecontroleerd

BRUMMEN – De politie is tevreden over een fietsverlichtingscontrole die vrijdagmorgen aan de Zutphensestraat in Brummen is gehouden. Binnen een half uur zijn tientallen fietsers gecontroleerd. Slechts drie van hen kregen een bekeuring.

Tijdens de actie is de fietsverlichting van schoolgaande jongeren gecontroleerd. Binnen een half uur passeerden er tientallen fietsers. Slechts drie jongeren hadden geen (goede) fietsverlichting. Zij kregen een bekeuring. Jaarlijks gebeuren er in de donkere maanden meer ongevallen doordat fietsers zonder (goede) verlichting de weg op gaan. Hoewel er geen exacte ongevalcijfers bekend zijn, is het wel duidelijk dat fietsers die onverlicht de weg op gaan regelmatig betrokken zijn bij een ongeval of bijna-ongeval. De politie houdt daarom extra verlichtingscontroles.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.