Veel aandacht voor duikoefening brandweer

SPANKEREN – De mannen van het Duikteam van Brandweer Arnhem trokken vrijdagmorgen heel wat bekijks. Aan de Spankerense kant van het Kanaal voerden zij een oefening uit, waarbij twee duikers één voor één onder water een pop moesten zoeken en boven brengen.

Het Duikteam bestaat uit een groep gespecialiseerde brandweerlieden, die bij meldingen van ongelukken in of bij het water uitrukken. Omdat het om een specialisme gaat, zijn er maar weinig korpsen die zo’n team hebben en ook voor acties in Dieren en omgeving komen de mannen uit Arnhem. De duikers gaan zeker eens per week het water in om te oefenen. Hiervoor kiezen ze regelmatig een andere plaats, zodat ze het water, in dit geval het Kanaal, verkend kan worden. Er wordt gekeken naar de conditie van de kant, de diepte en zicht in het water, zodat deze bij een oproep bekend zijn.
Het team dat vrijdagmorgen bij de Nachtegaalsburg tussen Dieren en Spankeren oefende, kreeg veel belangstelling van passerende automobilisten. Niet regelmatig werd er even afgeremd om een glimp op te vangen van wat er precies gebeurde in het water. De laatste tijd is de discussie rondom veiligheid van de Kanaalweg weer flink aangezwengeld. Enkele weken geleden vond hier weer een dodelijk ongeval plaats en er gaan steeds meer stemmen op om de Kanaalweg veiliger te maken. Hoewel dit wellicht zorgde voor meer aandacht voor het werk van het duikteam, hebben de heren niet daarom deze plek gekozen. De keuze hiervoor kwam voort uit het feit dat in het Kanaal nog niet vaak geoefend is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.