Aandacht voor lokale ondernemers

BRUMMEN – Wethouder Bart Elbers kreeg onlangs uit handen van Wouter van de Bunt van Super de Boer in Brummen het rapport Meerwaarde van de Zelfstandige Levensmiddelendetaillist van het Vakcentrum. Van de Bunt deed dit mede namens Casper Heine van Super de Boer in Eerbeek. Doel van de overhandiging is het benadrukken van het belang van zelfstandige winkeliers voor een vitale en lokale samenleving.

Wethouder Elbers liet weten dat het gemeentebestuur blij is met de aanwezigheid van actieve lokale zelfstandige ondernemers. Zij steunen in ruime mate via bijvoorbeeld sponsoring lokale verenigingen en activiteiten. Ook zijn de ondernemers actief in verschillende ‘danktanks’ zoals bij de centrumplannen in Eerbeek en Brummen.
Het Vakcentrum heeft zich ontwikkeld tot kenniscentrum op het gebied van zelfstandig ondernemerschap. In het overhandigde rapport wordt het belang van de zelfstandige supermarktondernemer voor het voetlicht gebracht. Naast een verzorgende rol door de verkoop van levensmiddelen, heeft de ondernemer ook een sociaal bindende functie, die de hele omgeving van de winkel ten goede komt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.