Vervangen Duiker Bleekersgracht

DOESBURG – De firma Visser en Smit is momenteel in Doesburg aan het werk met de aanleg van een nieuwe duiker tussen de Blekersgracht en de Lindewalgracht. Sinds woensdag wordt de betonnen duiker (buis) met een diameter van een 1 meter, door het talut geperst. Naar verwachting is de doorgang volgende week donderdag klaar en loopt een 93 meter lange afwateringsbuis tussen beide wateren. Er wordt gewerkt met een sleufloze techniek, waardoor het verkeer geen enkele vertraging ondervindt door de werkzaamheden. De losse secties waaruit de duiker bestaat zijn per stuk 3 meter in lengte.

Momenteel ligt tussen de Blekersgracht en de Lindewalgracht nog een duiker van 105 meter. Deze is aangelegd in 1951. Uit een inspectie van de duikers in het stadswatersysteem van Doesburg, blijkt dat de kwaliteit van de ouder duiker zo slecht is, dat er nagenoeg geen doorstroming meer plaatsvindt. De firma Visser & Smit Hanab BV vervangt daarom de oude duiker.

De leiding wordt onder de weg door geboord en krijgt een groter doorstroomprofiel. Met de vervanging van de duiker onder de Koepoortdijk is er weer een schakel in het Doesburgse stadswatersysteem verbeterd, waardoor de doorstroming en de waterkwaliteit zullen toenemen. Volgens uitvoerder Theo Strijdonck van Visser en Smit verloopt de klus tot op heden volgens planning en probleemloos.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.