Eerste lammetje geboren

LOENEN – Af en toe lijken de weergoden al zin te krijgen in het voorjaar, nu ze nu en dan een lekker zonnetje laten zien. Dinsdag heeft een andere voorbode van de lente zich aangekondigd: het eerste lammetje van de schaapskudde op de Loenermark is ter wereld gekomen.

Op dinsdag 1 februari zag Lynn het levenslicht. De jongedame maakt het goed en is de eerste van de vele verwachte lammetjes bij de kudde. Eigenaar van de kudde, Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, heeft besloten om, net als vorig jaar, de schaapsweide tijdens de lammerperiode af te sluiten voor bezoek. Het gaat om de periode tot eind maart. Ook wordt er geen lammetjesdag georganiseerd. De reden hiervoor is dat er nog steeds geen vaccin beschikbaar is om de Loenense kudde Veluwse Heideschapen te enten tegen Q-koorts. Ook al heerst deze ziekte niet bij de kudde, Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen wil geen risico nemen. Zoals het er nu naar uit ziet wordt het vaccin dit voorjaar of deze zomer geleverd. De schapen worden dan geënt, zodat het publiek in 2012 weer volop kan genieten van de pasgeboren lammetjes. Ook wordt er dan weer een lammetjesdag gehouden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.