Brummense loopt pelgrimstocht voor de Filippijnen

BRUMMEN – Hanny Werkhoven uit Brummen doet mee aan een vierdaagse pelgrimstocht voor het goede doel. Op donderdag 7 april, middenin de vastentijd, start deze actie, georganiseerd door Vastenaktie Cordaid. Hanny is onlangs gestart met het werven van sponsoren.

Tijdens de actie lopen de deelnemers door Zuid-Limburg en overnachten zij in kloosters. De deelnamekosten betalen zij zelf, daarnaast werven zij sponsoren om zo voor aanvang van de tocht minimaal 750 euro bijeen te hebben voor het goede doel: het werk van Vastenaktie op de Filippijnen. Grootschalige mijnbouw en houtkan bedreigen de leefgebieden van de oorspronkelijke bewoners. Zij zetten zich zelf in om de eigendomsrechten over hun gebied te verwerven en krijgen trainingen om op een duurzame manier in hun onderhoud te voorzien. Ze planten bovendien bomen om de kaalkap zoveel mogelijk op te vangen. Het motto van deze Vastenaktie is dan ook Plant iets moois voor een ander!
Hanny Werkhoven is druk met het inzamelen van geld voor de Filippijnen. Via de site www.vastenaktie.nl/pelgrimstocht kan iedereen een bijdrage leveren. Hier is ook de motivatie voor haar deelname te vinden: ‘Ik ben toe aan een uitdaging waarin ik mezelf, spiritueel en lichamelijk wil tegenkomen. Daarnaast spreekt het mij erg aan om gelijktijdig ook voor een ander bezig te zijn. Het plaatje wordt compleet om dit samen met anderen te ondernemen die ieder voor zich ook een persoonlijke reden hebben om hieraan mee te doen. Ik hoop dat het een inspirerende tocht zal worden!’