Brummen druk met voorbereidingen NL Doet

BRUMMEN – De gemeente Brummen doet op 18 en 19 maart mee aan het vrijwilligersproject NL Doet. Op deze twee dagen wordt het vrijwilligerswerk onder de aandacht gebracht en worden mensen aangespoord zelf ook aan vrijwilligerswerk te gaan doen.

Het thema in Brummen is dit jaar het project Schakel. Schakel biedt hulp en ondersteuning aan senioren in de gemeente. Vrijwilligers worden op verschillende manieren ingezet, bijvoorbeeld om een boodschap te doen of om samen een wandelingetje te maken. Het motto is ‘kleine gebaren, groot verschil’.
Het project Schakel wordt op vrijdag 18 maart in de schijnwerpers gezet tijdens het Schakel Spektakel. Dit vindt tussen 09.30 en 13.00 uur plaats in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek. Op deze morgen gaan vrijwilligers op pad om Schakel-klussen te doen, waarna zij in Tjark Riks van een lekkere lunch kunnen genieten. Wie eerst meer informatie wil, kan op donderdag 24 februari naar de informatieavond komen. Ook deze is in het TJark Riks en begint om 20.00 uur. Aanmelden kan via tel. 0575-561988 of via k.vanaalst@welzijnbrummen.nl.

Op zaterdag 19 maart wordt de nieuwe Vrijwilligersgroep van het Jaar gekozen. Iedereen kan nu al zijn favoriete vrijwilligersgroep doorgeven aan de Vrijwilligerscentrale. De jury kiest een winnaar, die tijdens deze avond bekend wordt gemaakt. Vorig jaar won de stichting Handsaam. Daarnaast wordt nog gezocht naar een ludieke openingsklus, die in Plein Vijf kan worden gedaan. Organisaties die een leuke klus hebben, kunnen deze eveneens doorgeven aan de Vrijwilligerscentrale. De leukste klus die wordt aangemeld, wordt de openingsklus van de dag en wordt speciaal onder de aandacht gebracht. De Vrijwilligerscentrale is bereikbaar via contactpersoon Karin van Aalst, tel. 0575-561988 of k.vanaalst@welzijnbrummen.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.