Laatste kans op Cultuurcluster in Velp

DE STEEG – Een aantal culturele instellingen in Velp kampt al enige tijd met huisvestingsproblemen; met name Atelier Velp en Kunsthuis 13 zijn op zoek naar een fatsoenlijk onderkomen. Ook de bibliotheek in Velp zou best iets kleiner kunnen. Om hiervoor een oplossing te zoeken, voert de gemeente Rheden nog één maal een haalbaarheidsonderzoek uit voor een Cultuurcluster in Velp.

Een Cultuurcluster waarbij een aantal instellingen in één gebouw gehuisvest wordt, kan een oplossing zijn. Wanneer instellingen ruimten gaan delen, is het verstandig om na te gaan hoe de partijen goed kunnen samenwerken en elkaar aan kunnen vullen. Ook het financiële plaatje moet uiteindelijk kloppen. De komende tijd gaat de gemeente met mogelijke partijen in gesprek om wensen, beleid en plannen met elkaar door te nemen. Atelier Velp heeft al positief gereageerd.
Wethouder Harriët Tiemens benadrukt twee argumenten waarom een Cultuurcluster in Velp wenselijk is. “Atelier Velp is een grote, belangrijke culturele voorziening in Velp en daarom is het belangrijk dat zij goed gehuisvest is; nu werken zij overal en nergens. Ook een podium voor amateurkunst ontbreekt nog in Velp”.
Het oude Alditerrein aan de Nordlaan is de plek waar het culturele centrum moet komen. Bouwfonds, eigenaar van de grond van het voormalige Alditerrein, heeft eerder al aangegeven mee te willen werken aan de ontwikkeling van het terrein voor een maatschappelijk doeleinde.
De bibliotheek in Velp zou ook een plek in het cultuurcluster kunnen krijgen. De concept-Cultuurnota van de gemeente gaf al aan dat de gemeente op zoek is naar een nieuwe passende voorziening voor de bibliotheek. “De huidige bibliotheek in Velp is te groot en op den duur willen we ook van het gemeentelijke servicecentra af die nu nog gevestigd zijn in de bibliotheken”, aldus de wethouder.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.