FNV-Bondgenoten huldigt jubilarissen

EERBEEK – Tijdens de jubilarissenavond van FNV-Bondgenoten afdeling Midden-Veluwe, in het De Korenmolen in Eerbeek, werden vrijdag liefst 64 jubilarissen in het zonnetje gezet vanwege hun langdurige lidmaatschap van de vakbond. Zij kregen hiervoor het bondsinsigne opgespeld namens de hoofdbestuurster Anja Jongbloed, zij is CAO-coördinator van FNV-Bondgenoten.

Nadat voorzitter Jaap van Beek een ieder welkom had geheten namens het bestuur, haalde hij aan wat er al zo in 2010 gebeurde. Daarna vertelde hij wat er al zo gebeurde in het jaar dat de jubilaris lid werd van de vakbond, dus 25, 40, 50 of 60 jaar terug.
Na die opening gaf de voorzitter het woord aan Anja Jongbloed, zij had voor de 60-jarigen onder de jubilarissen een speciaal woord. Zij ging een beetje de levensloop na en de hobby’s van deze jubilarissen en bedankte hun persoonlijk voor het lidmaatschap, helaas was één van de 60-jarige afwezig door ziekte.

Hierna ging zij in op de algemene situatie van de vakbond. Ze vertelde dat ze goede afspraken hadden kunnen maken op CAO-gebied voor de onderkant van de arbeidsmarkt. “Gewoon Goed Werk, zoals we dat noemen, mensen moeten ten minste 130% van het wettelijk minimum loon per uur krijgen.” Ook sprak zij over de toekomst van de AOW, dat deze voor de mensen in de zware beroepen toch flexibel moet zijn en betaalbaar moet blijven.
Ook ging zij in op de situatie van de mensen die als uitzendkracht of een tijdelijk contract werken, flexwerkers, dit is 34% van de werkende beroeps bevolking. Zij hebben geen vast inkomen en kunnen daarom bijvoorbeeld geen hypotheek afsluiten.
Na de toespraak kregen de jubilarissen van Anja Jongbloed het Bondsinsigne opgespeld met daar bijbehorende felicitaties. Ook kregen zij een kleine attentie mee namens het afdelingsbestuur. Hierna werd de avond feestelijk voortgezet door de De Barkelvrouwleu oet Eibergen, die met muziek en zang er een gezellige boel van maakte.

De jubilarissen zijn:
60-Jaar lidmaatschap: J.A. Kobussen, H.A. Grube uit Eerbeek. T. Hennink uit Loenen en D. Steetsel uit Klarenbeek.
50-Jaar lidmaatschap: H. Wever, A. ter Hove, T. Berends, G. v/d Veen, A. Hoogkamp, R . Jochems, G. Schotpoort,H. Tabor en H.G. ter Mate allen uit Eerbeek. G. Zeyseink, J. Boerkamp, J. Elyzen, H.J. Jurriens, J. Vriezen en A. Zeyseink uit Loenen.
40-Jaar lidmaatschap: J. Westerhof, G. van Weeteringen, G. Haank, J. Kaatman, J. Russchen, A. Holtman, G.J. Kremer, E. Rietbergen, C. Brouwer, J. Dorland, J. Draayer, M.E. Meurs en B. Willems allen uit Eerbeek. J. Modderkolk, W. ter Velde en J.J.H. Schutten uit Loenen en R. Nijenhuis uit Klarenbeek.
25-Jaar lidmaatschap: W. v/d Veen, K. Eskes, J.G. Kerseboom, A.D. Mensink, T.G.J. Walhof, G. Werkman, R.F. Willems, H.J.van Gijtenbeek, A. Cuccureddu, H.J. Evers, D. Modderkolk, A.H.v/d Linde, H. Vervelde, E.H. Kruk, M. Evers, L.J. Groenendyk, G.J.F. Hinrichs, A. Verbeek, A.W. Berends, J.A. Pentury en M. Ploeg allen uit Eerbeek. J. Post, T.H. van Beek, mevr. L.M. van Westerlaak en D. Steetsel uit Loenen. G.A.M. Havekes en T.A.M. van Mourik uit Klarenbeek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.