Loenen blij met nieuwe Supermarkt

LOENEN – Het dorp Loenen krijgt binnenkort een gloednieuwe Spar Supermarkt. Aan de Eerbeekserweg 24, in het pand, waar nu nog Golff Supermarkt gevestigd is, gaan Bert en Annie Middeldorp met veel enthousiasme starten met een nieuwe supermarkt. Het pand ondergaat een algehele metamorfose. De opening is op 16 februari.

De Loenenaren zijn erg blij met de komst van de Spar. Menigeen was bang dat door de zuigkracht van de supermarkten in de buurtdorpen de Loenense supermarkt verloren zou gaan. Gelukkig zien Bert en Annie Middeldorp hier alle mogelijkheden om er weer een bloeiende supermarkt van te maken. Zij kennen de klappen van de zweep. Het echtpaar woont in Diepenveen maar heeft een tijdlang een Golff Supermarkt in Velp gehad. Een sterk verlopen zaak werkten zij weer op tot een bloeiende zaak met 42 medewerkers. Helaas in een sterk verouderd pand, inrichting en apparatuur. De eigenaar van het pand (Sligro) wilde hier niet investeren, zodat Bert en Annie Middeldorp noodgedwongen hun zaak moesten sluiten. Ze zochten iets anders en kwamen de Loenense supermarkt op het spoor. Het was precies wat zij zochten.

Bert Middeldorp (60) is een slagerszoon en geboren en getogen in Diepenveen. Eerst was hij slager en later runde hij met zijn broer een grote supermarkt. Nadien ging hij bij andere zaken werken en enige jaren geleden maakte hij de overstap naar Velp. Hier zette hij ook een boodschappendienst op, die een leuke omzet kreeg. In Loenen gaat hij deze dienst ook opzetten. Boodschappen kunnen telefonisch worden doorgeven en worden dan later keurig bezorgd in Loenen en omgeving. Maar ook gekochte boodschappen in de winkel kunnen worden gebracht. Annie Middeldorp: “Vooral voor de ouderen is dit prettig. Maar ook voor anderen die even geen tijd hebben. Even bellen of mailen en het komt voor elkaar!”.
De Spar-formule sprak Bert en Annie meteen aan. Deze winkels doen het goed in dorpen en wijken. In Nederland zijn maar liefst 320 Sparwinkels.

Bert Middeldorp gaat de winkel runnen met zijn echtgenote, de bedrijfleidster uit Velp en het huidige Golff-personeel. Annie Middeldorp werkte eerst op kantoor en kreeg later ervaring in de supermarktbranche. Zij werkt vooral achter de schermen, maar laat zich ook veel in de winkel zien.
Bert en Annie hebben er veel zin in en hebben grootse plannen. Bert: “We maken er weer een echte dorpswinkel van. We willen vooral goede service bieden, zoals men dat van buurtsuper verwacht. We gaan het gezellig inrichten en proberen de voorraad op peil te houden zodat men nooit mis grijpt”.
Middeldorp laat ook een betaalautomaat in de winkel plaatsen, zodat men niet meer aan de kassa hoeft te pinnen. Aan de oostzijde komt ook een slijterij. Bij de inrichting wordt rekening gehouden om in de toekomst hier ook een drogisterij in te richten. Brood gaat Middeldorp betrekken van de Ambachtbakker Schreuder uit Uddel. Elke dag verse aanvoer. Ook het postkantoor en stomerij blijft in de Spar gehandhaaft.

Omdat de winkel een complete andere inrichting en indeling krijgt moet alles er uit en daarna nieuw inrichten. Het is daarom nodig om de supermarkt een tijdje te sluiten. Op zaterdag 5 februari draagt Wim Poiesz de supermarkt over aan Bert en Annie Middeldorp. Om de overname te regelen en de supermarkt aan te passen is de supermarkt van zaterdag 5 februari vanaf 14.00 uur gesloten. De feestelijke opening is woensdagavond 16 februari.

Bij de foto:
De Golffvlaggen maken binnenkort plaats voor bekende Sparvlaggen – foto Martien Kobussen