Succesvolle Dag van de Saxofoon

LOENEN – De Dag van de Saxofoon die zaterdag door muziekvereniging OLTO, samen met Niels Bijl, in De Brink in Loenen werd gehouden, is een groot succes geworden. Maar liefst 50 saxofonisten uit vele plaatsen hadden zich ingeschreven en werden door Niels Bijl de hele dag voorzien van informatie over de saxofoon.
Bijl, die gerekend mag worden tot een van de beste saxofonisten in de klassieke muziek, verzorgde workshops in samenspel, sax materialen en techniek. De vele technieken zoals circulair breathing, toptones, multiphonics, slaptongue en ademhalingstechnieken werden zowel besproken als in de praktijk gebracht.
De Saxofoonwinkel uit Deventer, Saxpoint uit Gorssel en BIN (Blaas Instrumenten Nederland) waren de hele dag aanwezig zodat de saxofonisten ook alle materialen die nieuw op de markt zijn en in de workshop waren besproken uit konden proberen.
Niels Bijl gaf aan het eind van de workshops een soloconcert. Het nummer ‘Hard’ van componist Christian Lauba is een summum voor de saxofonist. Alle technieken die maar mogelijk zijn op saxofoon komen in dit stuk aan de orde. De 12 minuten durende compositie werd met verbazing beluisterd door de deelnemers van de Saxofoondag en het publiek die naar De Brink in Loenen was gekomen.
De afsluiting van de dag werd verzorgd door het saxofoonorkest die een drietal nummers speelde die in de morgen ingestudeerd waren. Meer foto’s op www.olto.eu.

Bij de foto:
De deelnemers aan de Saxofoondag in de grote zaal van De Brink – foto Henk de Regt
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.