Gered Gereedschap doet mee aan zeven projecten

REGIO – De Stichting Gered Gereedschap doet het goed. Het afgelopen jaar heeft de stichting Voorst aan zeven projecten meegedaan, en ruim 5200 stuks gereedschap en 24 naaimachines opgeknapt en via Amsterdam laten verschepen.
Gered Gereedschap is een landelijke organisatie van vrijwilligers, met een hoofdkantoor in Amsterdam en dertig werkplaatsen in Nederland. In deze werkplaatsen wordt door een groot aantal vrijwilligers, afgedankt gereedschap opgeknapt, en een tweede leven gegund. Op zich zou dit al een bevredigend goed doel zijn, de vrijwilliger heeft een gezellige, nuttige en doelmatige vrijetijdsbesteding, en het milieu wordt niet belast met weggegooid gereedschap. Maar het uiteindelijke doel van dat opknappen is, om speciaal geselecteerde projecten in derde-wereld landen van gereedschap te voorzien,om zodoende deze mensen een mogelijkheid te bieden een eigen bestaan op te bouwen.
Een van deze werkplaatsen is Gered Gereedschap Voorst. Hier werken zo’n twintig vrijwilligers. Zij ontvangen het oude gereedschap via een aantal inzamelpunten in de regio. Dit zijn: Hubo in Loenen en de Fixetvestigingen in Beekbergen, Brummen en Eerbeek.
In principe is alle gereedschap welkom, maar het meest gevraagd door de projecten is klein handgereedschap. Momenteel heeeft men veel gerepareerde en glimmend opgepoetste boormachines klaarliggen voor verzending, maar ontbreekt het aan de nodige boren en borensets (ook met snelsluiting). Nu de grote voorjaarsschoonmaak er weer aankomt vraagt de Stichting om de schuur eens een keertje onder handen te nemen en het overtollige gereedschap naar het inzamelpunt te brengen.
Wie opmerkingen heeft of zich als vrijwilliger wil inzetten kan contact opnemen met secretaris Gerard Bierman tel. 0575-476506.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.