Lionsclubs overhandigen cheque

REGIO – Het bedrag van 8500 euro is uiteraard al eerder door de Lionsclubs overgemaakt naar de Stichting Naar School in Haïti, maar de Lionsclubs zochten een moment waarop het bedrag persoonlijk kon worden overhandigd. Vorige week maandag was het zover en reisde André de Leeuw, ambassadeur en penningmeester van de Stichting, af naar Brummen om een presentatie te geven en om de cheque in ontvangst te nemen.

Kort na de aardbevingsramp in Haiti kwamen de Lionsclubs Brummen en zuidoost Veluwe tot het plan om actie te ondernemen; in een paar dagen tijd werd een tulpenactie opgezet. In totaal werd er 8500 euro opgehaald.
Door alle donaties die de Stichting heeft mogen ontvangen, zijn de (op)bouwplannen versneld. In Haïti is school niet gratis, maar 50 tot 100 euro aan schoolgeld. De Stichting heeft als uitgangspunt dat ieder kind recht heeft op onderwijs. De kinderen krijgen van de school ook een maaltijd per dag. Op dit moment wordt de Stichting hierbij ondersteund door het World Food Programma.

www.stichtingnaarschoolinhaiti.nl