Fietsersbond geeft gemeente een 6 voor gladheidbestrijding

REGIO – De Fietsersbond, afdeling Rheden en Rozendaal, geeft de gemeente Rheden het rapportcijfer 6 voor de gemeentelijke fietspaden- en routes. Dit cijfer komt naar aanleiding van een evaluatie van de eerste sneeuw- en vorstperiode in de winter 2010-2011.

Voorzitter Paul Akkerman verklaart waarom het een voldoende is geworden. “De gemeente en haar uitvoeringsbedrijf zijn gelijk aan de gang gegaan na de eerste sneeuwval en vorst. De dorpenroute is direct geveegd en gestrooid. De gemeente heeft een contract voor levering van strooizout afgesloten met Akzo en daarmee staan ze vooraan in de rij voor nieuwe voorraden. Rheden doet het beter dan grote buur Arnhem waar veel meer kritiek op het veeg- en strooibeleid kon worden gehoord”.
De Fietsersbond kon natuurlijk ook om een aantal redenen geen hoger cijfer geven. Akkerman: “De gemeente nam niet conform het Draaiboek de fietspaden op de hoofroute volledig mee, maar veegde en strooide slechts ten dele. De gemeente ging pas na schriftelijke en mondelinge klachten van fietsers over op het inzetten van een kleine tractor die de fietspaden ging bewerken. De gemeente heeft hiermee in strijd gehandeld met de afspraken die in de winterperiode 2009-2010 met de Fietsersbond zijn gemaakt”.
Op 15 januari had de gemeente nog tien procent van de strooivoorraad en de Fietsersbond had liever eerder uitgestrooid gezien op de doorgaande fietspaden- en routes. De Fietsersbond heeft de gemeente hiervan op de hoogte gebracht en beveelt de gemeente aan het beter te doen in de komende perioden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.