Unieke uitslag kaartmarathon

EERBEEK – De hele zaterdag streden 96 kaarters om de titel van marathon tijdens de kaartmarathon in Café de Korenmolen in Eerbeek. Bij het jokeren gingen 44 deelnemers de strijd aan over tien rondes. Marten Draaijer stond de hele dag aan de top, maar Josefien Castanja haalde in deze laatste ronde 24 punten minder en kwam daardoor op een gelijkstand van 182 punten, samen met Draaijer. Bij het jokeren waren er dus twee winnaars. Björn Draaijer, vijftien jaar en daarmee de jongste deelnemer, behaalde de vijfde plaats met 212 punten. Hij liet vele gelouterde kaarters achter zich. De poedelprijs was voor Marjolein Wolsink.

Bij het klaverjassen streden 52 deelnemers om de titel. Bij dit kaartspel was het elk rondje stuivertje wisselen waardoor het tot het einde spannend bleef. Uiteindelijk won Gerben Gierman met 16823 punten. Hier ging de poedelprijs naar Rinie Gerritsen. Dinie Draaijer won tijdens de verloting de hoofdprijs; een stofzuiger.
De organisatie kijkt terug op een geslaagde kaartdag waarbij ze de kaarters van hapjes hebben voorzien en in de pauze van een kop soep. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.