Burgernet heeft voortaan nummerherkenning

REGIO – Vanaf 1 februari belt Burgernet niet meer met privénummer of nummer onbekend. Burgernet belt vanaf dat moment met het zichtbare telefoonnummer 0343-529850. Daarmee moet ergernis worden voorkomen.

Het is aan te raden dit telefoonnummer op te slaan in uw telefoon onder ‘Burgernet’. Zo kunt u de volgende keren zien dat u een Burgernet-oproep ontvangt. Dit telefoonnummer is echter niet hetzelfde als het telefoonnummer waar u naar terug kunt bellen met informatie over de actie. Dit was en blijft 0800-0011. Hier kunt u ook naartoe bellen als u het Burgernet-bericht nogmaals wilt beluisteren.
De reden om nummerherkenning in te voeren is vooral de ergernis die het bellen met een privénummer veroorzaakte bij de Burgernetdeelnemers. Omdat men hierdoor de oproep niet als een Burgernet-oproep herkent, kiest men er soms voor om niet op te nemen. Hierdoor misten deelnemers soms oproepen, terwijl men juist graag aan elke actie die er in de wijk is, meedoet. Vanaf 1 februari ziet u direct dat Burgernet belt.
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeenten om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Zij krijgen een telefonisch een bericht te horen met het verzoek uit te kijken naar een vermist persoon, een vermist voertuig of een verdachte. Vervolgens kunnen zij met het speciale telefoonnummer 0800-0011 bellen als zij informatie over de Burgernetactie hebben.
In Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden Rozendaal, Rijnwaarden, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar wordt inmiddels gebruik gemaakt van Burgernet. De gemeente Arnhem zal rond de zomer van 2011 aangesloten worden bij Burgernet. Inwoners van deze gemeente worden naar verwachting in maart van dit jaar geïnformeerd over de wijze waarop zij deel kunnen nemen aan Burgernet. Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.burgernet.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.