Europa Kinderhulp zoekt gastouders voor onvergetelijke vakantie

REGIO – Europa Kinderhulp is ook voor deze zomer weer op zoek naar mensen die een kind een leuke vakantie willen bezorgen. Kwetsbare kinderen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland verblijven zo’n achttien dagen bij gastgezinnen.

Deze kinderen hebben het thuis niet makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een klein huis, weinig tot geen gelegenheid om buiten te spelen, drank-, drugs- of schuldproblematiek thuis of een gebroken gezin. Er is hier geen geld om eens een dagje uit te gaan, laat staan voor vakantie. Voor veel kinderen is er geen andere mogelijkheid om de zes weken vrij door te komen dan hangend voor de televisie.
Wie in de zomerperiode één of meerdere kinderen in huis kan nemen, geeft deze jongens en meisjes een ervaring voor het leven. Een extra bed en bord zijn nodig, maar ook wat extra geduld en aandacht. Een bijzonder programma is niet nodig, samen een spelletje doen, barbecueën, in een badje in de achtertuin spelen, op de fiets naar opa en oma of een middagje kinderboerderij zijn al heel mooi. Deze kinderen genieten van het dagelijks leven als zij thuis dagelijks worden geconfronteerd met problemen.

Iedereen kan vakantiegastouder worden. De enige basisvoorwaarde is een leeftijd tussen de 21 en 70 jaar. Het maakt niet uit of mensen een partner hebben of zelf (nog) kinderen in huis hebben. Op www.europakinderhulp.nl staat veel informatie, achtergronden en vakantiedata. Via de site is ook aanmelden als gastouder mogelijk. Ook Annekée Cuppers, tel. 0544-842400, kan meer vertellen.