Eerste BSO-krant van de pers

BRUMMEN / APELDOORN – Het was woensdag wel een heel bijzondere middag voor een aantal BSO-kinderen van de Stichting Kindercentra Brummen en Eerbeek (SKBE). Die middag zagen ze hoe bij drukkerij Wegener in Apeldoorn hun eigen krant, de BE-kidskrant gedrukt werd. En extra bijzonder werd het door de aanwezigheid van Niels Joosten, burgemeester van de gemeente Brummen, die zichtbaar genoot van de rondleiding maar vooral van het enthousiasme van de kinderen.

Eerst kregen ze een uitleg over hoe het drukprocedé werkt bij het maken van een krant en hoorden ze dat hun krant een extra behandeling zou krijgen, want deze moest natuurlijk helemaal tóp zijn. Daarna gingen ze naar de ruimtes, waar ze het allemaal in het echt konden zien. Heel indrukwekkend waren de grote rollen papier, de machines en de drukpersen. En de kriebels kwamen helemaal toen ze hun krant op de persen zagen en deze helemaal konden volgen… tot het eerste exemplaar. Deze werd door Karlijn Buiting uit Eerbeek en Sanne van Veluw uit Brummen overhandigd aan de burgemeester. En gelijk keken ze samen, de burgemeester incluis, hoe hun stukjes in de krant zijn gekomen. Want tenslotte hebben ze er de afgelopen maanden keihard aan gewerkt.
De kinderen gingen op zoek naar weetjes, nieuws uit Brummen en Eerbeek, en informatie, waarvan zij dachten: “Dát moeten de kinderen in de gemeente Brummen weten!” Als razende reporters hebben zij ook een aantal Brummenaren en Eerbeekers weten te strikken voor een interview, zoals de burgemeester. En daarna kropen de kinderen weer achter de computer om het allemaal uit te werken. En het resultaat, hun BE-kidskrant, is prachtig.
Ieder basisschoolkind kan straks deze krant lezen, want deze wordt op de scholen uitgedeeld. En op de bibliotheken en bij andere publieke instellingen zal een stapel BE-kidskranten liggen, waarvan iedere geïnteresseerde een exemplaar kan meenemen.
Het project ‘een krant maken’ van de BSO van SKBE kan met deze leuke en interessante afsluiting met recht geslaagd genoemd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.