Statiegeldinzameling voor arme kinderen in India

DOESBURG / RHEDEN – De Stichting SARI uit Ellecom steunt projecten voor kinderen in India. De financiële middelen hiervoor worden onder andere verkregen uit het inzamelen van statiegeldbonnen in de Albert Heijn-supermarkten in Rheden en Doesburg.

Het echtpaar Uma en Muthuram en hun dochtertje Abani woont in de Indiase stad Chennai. Uma zet zich al vanaf jonge leeftijd in voor straatkinderen. Toen zij klaar was met haar studie aan de universiteit koos ze niet voor een mooie baan met een goed salaris, maar zette met een aantal vrienden de stichting Suyam op. Deze stichting ondersteunt kansloze medemensen en vooral kinderen. In de loop der jaren raakte Muthuram steeds meer betrokken, tot ook hij zijn baan opzegde om zich volledig voor de stichting in te zetten.

De stichting Suyam heeft momenteel twee scholen voor kinderen van vier tot zestien jaar. Naar de school in Chennai gaan meer dan honderd kinderen uit de omliggende krottenwijken. Op de eerste verdieping van de school wonen Uma, Muthuram en Abani in twee kleine kamertjes. De overige ruimte wordt ingenomen door vijftien kinderen. Aan de rand van de stad staat de Siragu-school, waar meer dan vierhonderd straatkinderen onderwijs krijgen. Zo’n honderd van deze kinderen wonen hier ook, omdat ze geen thuis hebben.

De stichting SARI uit Ellecom ondersteunt de stichting Suyam. Kinderen die onderwijs krijgen, kunnen aan de armoedespiraal ontsnappen door een goede uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Voor de kinderen die op de Siragu-school wonen, wil SARI een hostel bouwen. De kinderen slapen nog op de grond in de klaslokalen. Ook onderstunt SARI deze kinderen in de dagelijkse kosten. Alle kosten voor een hostelkind samen bedragen 15 euro per maand, waarvan voeding, kleding, huisvesting, medische zorg, onderwijs en dergelijke betaald kan worden.
Stichting SARI biedt ook de mogelijkheid om een hostelkind financieel te adopteren. Daarnaast wordt de stichting geholpen door Albert Heijn in Dieren en Rheden en hun klanten. Bij de lege flessenautomaat hangt een bus, waar de bonnen in gedaan kunnen worden. In de tweede helft van 2010 heeft de actie in Doesburg meer dan 400 euro opgebracht. In Rheden is in twee maanden tijd ruim 100 euro geschonken. De actie bij AH in Rheden is per 1 februari afgelopen. De statiegeldbonnenactie gaat in Doesburg voorlopig nog door.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.