Keuze Rhedense trouwlocatie voortaan aan bruidspaar

DE STEEG – Toekomstige bruidsparen kunnen binnenkort in de gemeente Rheden zelf hun trouwlocatie kiezen. Momenteel kunnen bruidsparen alleen in het gemeentehuis of op één van de door de gemeente aangewezen trouwlocaties in het huwelijksbootje stappen.

Rheden sluit zich aan bij een landelijke trend. In diverse regiogemeenten kunnen bruidsparen al langer zelf hun trouwlocatie bepalen. Ook is het binnenkort in Rheden mogelijk om op zaterdagmiddag tot 15.30 uur in het gemeentehuis te trouwen en op zon- en feestdagen op een gekozen locatie. Bruidsparen zullen op zon- en feestdagen echter wel de dubbele zaterdagsleges moeten ophoesten. Voor de trouwlocatie gelden wel een aantal spelregels. Vooraf is toestemming nodig van het college van Rheden en de beoogde trouwlocatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen, onder meer op het gebied van de openbare orde en veiligheid. Ook moeten er voldoende parkeerfaciliteiten en moet er toiletruimte aanwezig zijn. Voor liefhebbers van water en grote hoogten heeft de gemeente Rheden een teleurstellende mededeling: zij zal geen medewerking verlenen aan huwelijksvoltrekkingen in een varende luchtballon of boot.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.