Hans Kazán betovert Tolzicht

BRUMMEN – Met kaarten en touwtjes toverde Hans Kazán woensdagmiddag in Tolzicht de één na de andere truc uit zijn mouw. Waarschijnlijk letterlijk, maar er was niemand die zeker wist hoe de bekende goochelaar zijn kunstjes uitvoerde.

Op uitnodiging van de Vrienden van Tolzicht kwam Hans Kazán woensdag naar het verzorgingshuis in Brummen. Hier haalde hij de meest raadselachtige trucjes uit met vrijwilligers uit het publiek. Omdat de meeste toeschouwers niet zo rap het podium konden beklimmen, moesten de organiserende Vrienden eraan geloven en ook de activiteitenbegeleidster klom zonder schroom op het podium om zich door Kazán voor de gek te laten houden met weer een onnavolgbare truc. Tussen de goochelacts door bleek Hans Kazán bovendien een begenadigd verteller. Hij praatte zijn trucs met vlotte verhalen aan elkaar. Het publiek griezelde bij anekdotes uit Kazáns tijd die hij in de Afrikaanse jungle doorbracht voor het programma Groeten uit de Rimboe. Hoewel een enkel oudje na een poosje wegdommelde, bleef het merendeel van het publiek meer dan geboeid. Na een schitterend programma werd nog lang nagepraat over de trucjes van de goochelaar. “Hoe doet-ie dat toch?” – foto Linda Peppelman

Meer foto's