Herinnering aan Alex blijft

RHEDEN – Voor de achtste keer is op de Posbank in Rheden de Alex Wiegmink Memorialloop gehouden. Sinds deze hardloper in 2003 werd vermoord, komen zijn loopmaten ieder jaar bijeen om Alex te herdenken en de nog steeds onopgeloste zaak onder de aandacht te houden.

Ieder jaar wordt een monument gemaakt voor Alex, dit keer van hardloopbroekjes. De deelnemers aan de Memorialloop, ongeveer honderd, namen allemaal een broekje mee, die samen de naam Alex vormden. Organisator van de loop, Aad Steijlen, en Alex’ broer Peter Wiegmink waren beiden aanwezig, zij feliciteerden de eerste vrouw die over de finish kwam en met de beker naar huis ging. Deze beker is, net als de loop, bedoeld om de herinnering aan Alex levend te houden. De Dremptse Alex werd in 2003 levenloos teruggevonden in de Brabantse bossen, nadat hij vertrok voor een rondje hardlopen op de Posbank. De zaak is nog steeds niet opgelost, hoewel de familie Wiegmink en de leden van hardloopgroep Aad Steijlen hoop houden. Justitie heeft een bedrag uitgeloofd van inmiddels al 40.000 euro voor de oplossing van de moord. De familie Wiegmink heeft aangegeven na tien jaar te stoppen met de Memorialloop, het wordt emotioneel te zwaar – foto Martin de Jongh
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.