Overval op juwelier Dieren

DIEREN – Dinsdagochtend is aan het Callunaplein in Dieren juwelier Ronald Schutte overvallen. Rond 09.40 uur drongen twee overvallers, volgens de politie beiden van ongeveer 16 jaar oud, de winkel binnen. Een daar aanwezige klant vluchtte de winkel uit en werd in een andere zaak opgevangen.

Tijdens de overval waren twee personeelsleden aanwezig in de winkel. De daders, waarvan er in ieder geval één bewapend was, sloegen enkele vitrines stuk en namen sieraden mee. Ze moesten vervolgens te voet vluchten, omdat de de scooter waarmee ze weg wilden, niet wilde starten.

Eén dader, een 18-jarige man, afkomstig uit Amsterdam, is even voor half in de Troelstrastraat aangehouden, naar de ander werd een zoekactie gestart, waarbij ook een helicopter is ingezet. Gelijktijdig werd via Burgernet en op Twitter een beroep gedaan op getuigen.

De politie trof in de omgeving van de Troelstraat ook een tas aan met daarin de buit en een vuurwapen.

Het overvallenteam van de poltie heeft de zaak in onderzoek.

Meer foto's