Doesburgse duif naar Olympiade

DOESBURG – Eén keer in de twee jaar wordt er een Olympiade voor postduiven gehouden. Dit jaar in Poznan in Polen. Eén van topduiven komt uit Doesburg.

Duivenliefhebbers uit heel Nederland kunnen hun dieren aanmelden voor deze Olympiade, maar er mogen per land maar vijf doffers en vijf duivinnen gezet worden, die ons land vertegenwoordigen. Dus de keuring is superstreng. Ook moeten de duiven minimaal 2500 prijskilometers gevlogen hebben in twee jaar.
Na een eerste keuring op 8 januari, waar veel duiven aanwezig ware,n werden de beste zeven doffers en duivinnen wederom gekeurd op 21 januari. Twee doffers en duivinnen vielen af maar de duif ‘Blue’ van Marinus ten Dolle (foto) uit Doesburg werd uitverkoren om mee te gaan naar Polen. Hierdoor mag er voor de naam van de doffer nu ook Olympic staan. Deze duif was ook al eerste op de Nationale Manifestatie. De duiven vertrekken woensdagmorgen en zaterdag en zondag is de Olympiade. Na het weekend zal de uitslag bekend zijn – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.