Noortje van der Velden en Dowan toe aan het Z1

ZEVENAAR – Afgelopen weekend vertrok Noortje van der Velden met haar paard Dowan naar Zevenaar, om twee proeven te starten in de klasse M2. De combinatie is al enige tijd Z1-startgerechtigd, maar wil nog even in de klasse M2 doorrijden tot de Z1 oefeningen wat meer bevestigd zijn. Bovendien adviseerde haar vader Noortje om te wachten tot ze nog wat hogere punten zou halen, voor zij over zou stappen naar de klasse Z1 dressuur, om zo bij wijze van spreken wat reserve op te bouwen. Het zal geen toeval geweest zijn, maar vlak na deze woorden werd Noortje naar voren geroepen tijdens de prijsuitreiking… Een derde prijs met 190 punten en een tweede prijs met een prachtig puntentotaal van 202. Dowan liet dus duidelijk zien dat hij wel zin had in de overstap naar een hogere klasse!

Robin Bouwer en Charmed One, ook van HSV de Veluwezoom, lijken samen onverslaanbaar. Ondanks dat de combinatie nog geen jaar samen is, zijn er al aardig wat prijzen die ze samen hebben gewonnen. Zo werden ze afgelopen maand ook geselecteerd voor de Gelderse Kampioenschappen in de klasse B dressuur. Om Charmed One in vorm te houden voor dit kampioenschap wilde Robin hem graag nog een paar keer starten. Dat deed ze afgelopen weekend in Zevenaar op vrijdagavond. Ze mocht wederom twee eerste prijzen in ontvangst nemen, met hierbij drie winstpunten.

Een ponycombinatie van de vereniging vertrok dit weekend naar Hengelo (GLD) om daar te starten in de B dressuur. Lisa Tervoort reed met haar pony Kasper twee keurige proeven, waar passende punten aan toegekend werden. Samen met Kasper werd zij twee keer eerste met 192 en 196 punten. Kasper kan soms erg ondeugend zijn op wedstrijd, maar Lisa lijkt dit dus al steeds beter onder controle kunnen te houden.

In Brummen behaalde Remke Kwant met haar paard Bradley in de klasse L1 dressuur twee winstpunten. De combinatie heeft inmiddels alweer vier winstpunten in deze klasse.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.