Wheels4all ook in Doesburg?

DOESBURG – Twee vrouwen uit de Nieuwstraat in doesburg hebben contact opgenomen met Wheels4all en met de gemeentelijk politiek om de mogelijkheid te onderzoeken of er in Doesburg ook buurtauto’s kunnen komen. De gemeente staat er positief tegenover. Intussen zijn er al belangstellenden en mogelijke gebruikers, maar het aantal is nog te laag voor Wheels4all om echt op pad te gaan.

De vrouwen vinden het vooral voor e bewoners van de binnenstad aantrekkelijk omdat het ieder jaar veel parkeerbelasting en de tweede auto hoeft dan niet meer bij de IJsselkade geparkeerd te worden.
Volgens de consumentenbond is Wheels4all de voordeligste buurtauto-organisatie. Een standaardabonnement kost 10 euro, het gebruik van de auto 2,50 euro per uur en 0,11 euro per kilometer, plus de brandstofprijs. Hoe meer belangstelling, hoe eerder er een buurtauto in de binnenstad van Doesburg gerealiseerd kan worden. Belangstellenden kunnen zich opgeven via www.wheels4all.nl.