Nieuwe dirigent leerlingenorkest Eendracht

EERBEEK – Suzan Lutke is sinds kort de nieuwe dirigent van het leerlingenorkest van Muziekvereniging Eendracht uit Eerbeek. Voor Eendracht is Lutke geen onbekende; sinds twee jaar leidt ze de cursus Muziek maak je samen. Door het vertrek van Brendy Dalsem ontstond een vacature.

Lutke volgde de opleiding Docent Muziek aan de utrechtse Hogeschol voor de Kunsten en studeerde klassiek altsaxofoon aan het conservatorium van Amsterdam. Ook is ze op dit moment hoofddocent didactiek en methodiek aan de afdeling Docent Muziek van het Utrechtse conservatorium. Daarnaast heeft ze veertien jaar ervaring in het middelbaar onderwijs als muziekdocent, speelde als baritin-saxofonist in saxofoonkwartet sax-04 en dirigeerde tien jaar gospelkoor Masjiach uit Scherpenzeel.
Volgens de kersverse dirigent van Eendracht is het belangrijkste voor het leerlingenorkest dat de jonge muzikanten goed leren samen spelen. “Naar elkaar leren luisteren, elkaar aanvoelen en veel plezier maken terwijl je je eigen partij goed kent, dat zijn de voornaamste elementen bij het spelen in een jong orkest”, aldus Lutke.