CDA Rheden uit zorgen over onderhoud straatverlichting

DE STEEG – De Rhedense CDA fractie stelt vragen aan het college over het beheer van de straatverlichting in de gemeente Rheden. Volgens de coalitiepartij komen de problemen voort uit het niet tijdig herstellen van defecten.

De CDA-fractie heeft uit eigen waarneming en op basis van reacties van burgers vastgesteld dat op diverse plaatsen in de gemeente straatlantaarns langdurig niet functioneren. Dit is ook het geval op plaatsen waar verlichting noodzakelijk is zoals bij openbare gebouwen en scholen. Volgens de fractie worden beschadigde straatlantaarns soms maanden lang niet hersteld. Verder zijn er op veel plaatsen verschillende soorten lampenkappen in gebruik. Van bewoners is vernomen dat op klachten niet of heel laat wordt gereageerd, na herhaald klagen.
Het herstel door de beheerder laat dan te wensen over en daarmee komt de veiligheid in het geding, zo stelt de fractie.
Het CDA wil van het college weten welke actie zij kan ondernemen naar de netbeheerder om een snellere opvolging van meldingen te realiseren en of zij bereid is de netbeheerder op zijn verplichtingen aan te spreken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.