Burgerdebatten over Centrumplan Eerbeek

EERBEEK – Het Akkoord op Hoofdlijnen voor het Centrumplan Eerbeek is getekend. Nu is de tijd gekomen om de hoofdlijnen uit te werken naar details. Hierbij wil de gemeente Brummen ook bewoners betrekken en daarom worden twee burgerdebatten georganiseerd.

Op dinsdag 15 en woensdag 16 februari worden twee discussieavonden gehouden in Eerbeek. Iedereen die mee wil praten over de vormgeving van het dorp, kan deelnemen aan deze avond. Na een introductie met een korte samenvatting van de plannen zoals deze er nu liggen, wordt er in groepjes gewerkt in workshops. Deze hebben vier thema’s: duurzaamheid, inrichting van de openbare ruimte, het imago of profiel van Eerbeek en het programma van het dorp, waartoe de functies behoren: horeca, Kulturhus, bedrijven en dergelijke. Hoe de plannen verder invulling krijgen en hoe deze worden weggezet in de tijd. In deze workshops komt iedereen aan het woord, dus alle aanwezigen kunnen hun zegje doen. De uitkomsten van deze workshops worden gebruikt als input voor de uitwerking tot het stedenbouwkundig plan.
Het is de bedoeling dat mensen die mee willen spreken, zich vooraf aanmelden bij de gemeente. Zij krijgen dan een informatiepakket toegestuurd, zodat zij zich kunnen verdiepen in de materie. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 4 februari via centrum-eerbeek@brummen.nl onder vermelding van voorkeursavond, naam, adres en woonplaats en de rol in het dorp: burger, ondernemer of toerist. Wie geen internet heeft, kan zich aanmelden via de bon in GemeenteThuis van deze week.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.