Voorleesontbijt op De Rietgors

LEUVENHEIM – De Nationale Voorleesdagen duren dit jaar t/m zaterdag 29 januari. De start van deze dagen werd woensdag gegeven met het Nationale Voorleesontbijt. Ook OBS De Rietgors in Leuvenheim doet al jaren aan dit voorleesontbijt mee.

De kinderen werden ’s morgens met een lege maag op school verwacht. Sommigen verschenen nog in hun pyjama.
De leerkrachten en de OR hadden gezorgd voor een lekker en gezond ontbijt. 1 lokaal was omgetoverd tot ontbijtlokaal. Tafels waren aan elkaar geschoven en mooi gedekt met kleurige tafelkleden, bordjes en bekers.
Eén van de voordelen dat de school niet zo groot is, is dat alle leerlingen van de hele school in 1 lokaal kunnen ontbijten. Dat is wel heel erg gezellig ! Dat de griepepidemie ook De Rietgors heeft bereikt, was te zien. Diverse stoelen waren leeg. De kinderen konden genieten van heerlijke broodjes van bakker Teeselink, verschillende soorten hartig en zoet broodbeleg, fruit en wat lekkers te drinken erbij.
Tijdens het eten las Marian Tjebbes (van poppentheater Lauret in Hall) een mooi en spannend verhaal voor over de boze heks. Af en toe werd met open mond geluisterd en werd er vergeten wat in die mond te stoppen. De kinderen vonden het verhaal erg leuk, vooral toen na het verhaal nog een “poppenheks” uit de tas van mevrouw Tjebbes kwam. Die wilde wel eens kijken wat voor lekkers er allemaal op tafel stond. De heks wilde graag mee-eten, maar moest helaas de tas weer in.
Voorleesoma Lies Harleman las vervolgens een mooi rijmpje en voorleeskampioen Marleen Scholten had de eer om met een leuk verhaal af te sluiten.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.