GroenLinks stelt vragen over afsluiting Carolinapark

DE STEEG / DIEREN – Sinds afgelopen najaar is het Dierense Carolinapark ’s nachts afgesloten. De gemeente Rheden wil hiermee voorkomen dat jongeren vernielingen in het park aanrichten. De Rhedense fractie van GroenLinks stelde het college van Rheden onlangs vragen over de maatregel.

De partij wilde onder meer weten welk doel de afsluiting heeft en of er ook andere mogelijkheden zijn onderzocht om dit doel te bereiken. GroenLinks noemt hierbij de inzet van straatcoaches. Het college antwoordt dat de afsluiting gedurende de nachtelijke uren voor een vermindering van overlast van jongeren moet zorgen. Vooral de Oranjerie moet worden beschermd tegen vandalisme, schrijft het college. Volgens de gemeente was er sprake van geluidsoverlast en werden er vernielingen aangericht aan groen, monumenten en meubilair. Het college laat verder weten dat de afsluiting onderdeel is van een pakket aan maatregelen. “Zodra de straatcoaches operationeel zijn, zullen zij worden ingezet op locaties waar sprake is van overlast, dus ook in het Carolinapark.”

GroenLinks vroeg zich tevens af of het hangjongerenprobleem op het Callunaplein, dat vorig jaar de gemoederen in de gemeente Rheden flink bezighield, zich niet heeft verplaatst naar het Carolinapark. “Zowel de gemeente, de politie en de betrokken organisaties houden de groep overlastgevers nauwlettend in de gaten en nemen waar nodig en mogelijk adequate maatregelen”, belooft het college. Volgens de gemeente bleek begin december tijdens een bewonersoverleg dat de omwonenden van het Carolinapark positief zijn over het verbod. Het besluit om een verbodsbord bij het park te plaatsen, wordt volgend jaar geëvalueerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.