N348 Leuvenheim: stil asfalt en herinrichting

LEUVENHEIM – Eerder deze week kon u op deze site al lezen dat de provincie uit een verkenning van de verkeerssituatie op de N348 in Leuvenheim concludeerde dat een rondweg hier niet noodzakelijk is. Een aantal aanpassingen aan de bestaande weg zou voldoende zijn. Inmiddels is bekend aan welke maatregelen de provincie denkt.

Om welke aanpassingen het gaat, konden we vorige week nog niet melden. Inmiddels is bekend dat het gaat om de aanleg van stil asfalt en herinrichting van de weg, zodat het wegdeel meer de uitstraling krijgt van de bebouwde kom. “Automobilisten moeten het gevoel krijgen dat ze het dorp inrijden”, legt provinciaal medewerker Peter Muller uit. “Nu ziet de weg er binnen- en buiten de bebouwde kom hetzelfde uit. Het verkeer moet worden gedwongen langzamer te gaan rijden, zonder dat de doorstroming eruit gaat. Het is niet de bedoeling dat auto’s moeten stoppen en optrekken.” De uitstraling van een bebouwde kom is onder andere te bereiken door het wegprofiel te versmallen en de fietspaden anders in te richten. Om voetgangers en fietsers een betere gelegenheid te geven over te steken, zou de oversteekplaats tegenover het dorpshuis moeten worden verplaatst. Ook zou er een ‘geleide oversteekplaats’ moeten komen richting Brummen, waar fietsers door middel van bijvoorbeeld een ophoging veiliger halverwege de weg kunnen wachten.
Of deze maatregelen allemaal uitgevoerd kunnen worden, is nog even afwachten. “We zijn druk bezig de financiële middelen bijeen te krijgen”, verklaart Muller. “We moeten sowieso aan de slag voor onderhoud, dus het stil asfalt komt er wel. Wat er aan budget is om een herinrichting te kunnen bekostigen, horen we met een paar weken. Dan wordt duidelijk wat er precies gaat gebeuren.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.