Bibi Sturing en Quinty Hillebrand opnieuw naar GK dressuur

LAAG-SOEREN – Op zondag 16 januari werd in Laag-Soeren de laatste selectiewedstrijd dressuur voor de Gelderse Kampioenschappen verreden bij de pony’s. Twee combinaties van HSV de Veluwezoom uit Eerbeek wisten zich hiervoor te plaatsen. Zij werden daarnaaste beide reserve kringkampioen in hun klasse.

Bibi Sturing behaalde op deze wedstrijd 192 punten en werd hiermee kringkampioen in de klasse M1. Zij vormt een combinatie met pony Joep sinds 2007, en sindsdien hebben zij samen al veel bereikt. Zij namen samen deel aan de Gelderse Kampioenschappen in de klasse B (3e prijs), in de klasse L1 (9e prijs), in de klasse L2 (7e prijs) en afgelopen zomer in de klasse M1. In februari zullen zij dus voor de tweede keer in deze klasse starten op dit kampioenschap. Bibi: “De M1 viel in het begin flink tegen. De jury beoordeelde de proeven een stuk kritischer. Ik heb toen hard getraind met Joep om de oefeningen van het M1, die voor ons beide nieuw waren, er goed in te krijgen. Vandaag werd het harde trainen beloond, we reden samen een fijne proef. Ik had er nooit op gerekend dat we nog eens deel zouden mogen nemen aan het GK in deze klasse!” De combinatie is inmiddels startgerechtigd voor de klasse M2, maar de ambitie gaat verder dan dat. “De lessen van Danielle te Bokkel helpen mij en Joep om ons steeds verder te ontwikkelen. Ik hoop dan ook dat het ons gaat lukken om de klasse Z te bereiken.”

Ook voor Quinty Hillebrand is het niet de eerste keer dat zij mag starten op dit kampioenschap, net als voor pony Cera, die al regelmatig met eigenaresse Robin Bouwer meedeed. De combinatie zette de afgelopen selecties een aantal mooie scores neer, zo ook dit keer. Quinty en Cera werden samen reserve kringkampioen in de klasse L2 bij de C pony’s. Zij behaalden op deze selectie een eerste prijs met 192 punten.

Fleur Eijerkamp reed ook goed op deze laatste selectiewedstrijd, met pony Ukhano. Zij behaalde in de klasse L1 182 punten. Ook Britt van Buijtene reed een nette proef. In de klasse M1 behaalde zij met pony Chabon 190 punten in de klasse M1 dressuur. Remke Kwant startte met haar paard Bradley in Empe in de klasse L1 dressuur. De combinatie behaalde in deze klasse vorige week hun eerste winstpunt en mocht dit weekend hun tweede wintpunt op de teller noteren. Zij behaalden samen 189 punten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.