Provincie: ‘Rondweg Leuvenheim niet nodig’

LEUVENHEIM – Een rondweg om Leuvenheim is helemaal niet nodig om de verkeersproblemen daar op te lossen. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Gedeputeerde Staten.

In september 2009 verscheen een provinciale pre-verkenning van de N348 in de kom van Leuvenheim, waarin de problematiek rondom deze weg werd geanalyseerd. Er is gekeken naar de situatie zoals deze nu is, zoals deze over twintig jaar zal zijn en zoals het zal zijn als de IJsselsprong wordt gerealiseerd. In deze verkenning zijn verschillende maatregelen voorgesteld om deze problemen op te lossen, maar tot verbazing van de gemeente Brummen ontbrak de mogelijkheid van een rondweg. Op verzoek van de gemeente en de stuurgroep IJsselsprong heeft Gedeputeerde Staten alsnog een verkenning uit laten voeren, waarin ook een rondweg werd bekeken als oplossing voor problemen als doorstroming, veiligheid en barrièrewerking.
Het blijkt echter dat de (deels toekomstige) problemen in Leuvenheim opgelost kunnen worden zonder dat hiervoor een complete rondweg moet worden aangelegd. De provincie stelt een aantal maatregelen voor om de verkeersstroom en leefbaarheid in het dorp te waarborgen. Deze kosten samen ongeveer 2,5 miljoen euro. Of deze ook allemaal worden uitgevoerd, is afhankelijk van het budget dat beschikbaar wordt gesteld. De provincie zal moeten kiezen tussen deze en andere projecten. Het kan dus ook zijn dat slechts een aantal maatregelen wordt uitgevoerd.
Hoewel Brummen blij is met het voorstel van Gedeputeerde Staten, is de mogelijkheid van een rondweg nog niet helemaal uit beeld. De gemeente ziet de provinciale maatregelen als een tijdelijke oplossing, een rondweg zou volgens Brummen de beste oplossing bieden op langere termijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.