Gestage daling waterpeil

REGIO – Bij Lobith bereikte de Rijn maandag een vermoedelijk hoogste stand van 15,15 meter. Daarna zal het peil naar alle verwachting gestaag dalen tot ruim onder de 14 meter aan het einde van de week. In dat geval kan Waterschap Rijn en IJssel mogelijk aan het einde van de week de coupures weer openen en kan het scheepvaartverkeer over de Oude IJssel worden hervat.

 

De daling van de waterstanden zal verder stroomafwaarts met enige vertraging inzetten. Zo zal het peil op de Oude IJssel vandaag en mogelijk morgen nog met enkele centimeters kunnen stijgen, voordat vermoedelijk morgen aan het einde van de dag ook hier de daling van het waterpeil zal inzetten. Bij de Baakse beek is die daling al wel ingezet. Het waterpeil daalde daar de afgelopen dag al met 30 centimeter.

 

In het retentiegebied bij Bredevoort staan nog enkele tientallen centimeters water. Bij een verdere daling wordt dit water gecontroleerd afgevoerd op de Boven-Slinge. Medewerkers van het waterschap blijven de komende dagen alert om eventuele noodmaatregelen te nemen. Op grond van het verloop de afgelopen dagen worden echter geen nieuwe problemen verwacht.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.