Gedeputeerde Harry Keereweer stopt na verkiezingen

ARNHEM – Harry Keereweer (PvdA) vertrekt uit de provinciale politiek. Na twee jaar lidmaatschap van Provinciale Staten en acht jaar als gedeputeerde van Gelderland, zal hij na de verkiezingen van 2 maart afscheid nemen. Keereweer kijkt met voldoening terug op zijn tijd als gedeputeerde Landelijk gebied, Water en Aandelen: "Ik ben blij dat ik dienstbaar heb mogen zijn aan het openbaar bestuur. Maar na 24 jaar in de Gelderse politiek wordt het voor mij tijd om het stokje over te geven."

Als gedeputeerde Landelijk Gebied, Water en Aandeelhouderschappen is Harry Keereweer is de afgelopen acht jaar verantwoordelijk geweest voor de uitvoering van omvangrijke programma’s, zoals Vitaal Gelderland, Veluwe 2010 en Ruimte voor de River. Hij heeft daarbij steeds geprobeerd een balans te zoeken tussen natuur en economie: "In Gelderland is voldoende ruimte voor natuur, landbouw en recreatie. Deze thema’s kunnen elkaar juist versterken. Met Vitaal Platteland en Veluwe 2010 hebben we laten zien dat een investering in de natuur tevens een investering is in de economie en de landbouw."

Hoogwaterveiligheid heeft altijd de bijzondere aandacht van Harry Keereweer gehad: "In Gelderland liggen 600 kilimeter rivierdijken. Door dijken te versterken en rivieren te verbreden wordt Gelderland voorbereid op de hogere waterstanden die in de toekomst zijn te verwachten. Deze maatregelen geven tegelijkertijd een impuls voor de gebiedsontwikkeling rondom de rivieren in projecten zoals Waalweelde en IJsselsprong." Als voorzitter van IPO Water heeft Harry Keereweer namens de provincies een belangrijke bijdrage geleverd aan het Deltaprogramma dat Nederland tot 2100 moet vrijwaren van overstromingen.

Harry Keereweer was eveneens verantwoordelijk voor de verkoop van de NUON aandelen aan Vattenvall. Een besluit dat in 2009 na lange voorbereiding werd genomen. Duurzaamheid en zekerheid van levering noodzaakten wogen hierbij zwaar, evenals de verantwoordelijkheid van de provincie voor de burger. Keereweer: "NUON is opgebouwd met geld van de Gelderdse inwoners. Met de verkoop van de aandelen hebben we ervoor gezorgd dat het geld ook in de toekomst ten goede komt van de Gelderse samenleving.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.