De Dijk en Frans Duijts publiektrekkers Meifeesten

BRUMMEN – Harry Timmer, organisator van de Brummense Meifeesten, heeft voor het festijn van dit jaar de band De Dijk en zanger Frans Duijts voor een optreden weten vast te leggen. Zowel De Dijk als Frans Duijts kent de weg naar Brummen, want het is niet de eerste maal dat de Amsterdamse formatie en de entertainer uit Tiel op de bühne van de manege staan. De 21e Brummense Meifeesten worden dit jaar gehouden op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei. Voor de muzikale omlijsting is een gerenommeerde Top-40 band gecontracteerd. Het DJ duo Wipneus en Pim zorgen voor invulling van de derde dag. Ook dit jaar vinden de meifeesten weer plaats in de grote rijhal van De IJsselruiters aan de Eerbeekseweg.

Frans Duijts live in concert

Op vrijdag 13 mei wordt gestart met De Dijk. De band behoeft natuurlijk geen nadere introductie. In 2011 bestaat De Dijk 30 jaar en dat zegt voldoende. Zanger Huub van der Lubbe is nog steeds het gezicht van de groep, die een soort mix van soul, blues en rock brengt. De Dijk heeft in de loop der jaren diverse prijzen in de wacht gesleept en onderscheidingen gekregen. Op de zaterdag (14 mei) zijn Wipneus en Pim te gast in Brummen. Het muzikale tweetal uit Leiden brengt muziek, afgewisseld met interactie met het publiek. Het duo trad al eerder op tijdens Pinkpop en Lowlands. Op zondagmiddag 15 mei kunnen de fans in de grote hal terecht voor ‘Frans Duijts live in concert’. De momenteel zeer populaire zanger brak enkele jaren geleden door met zijn hit ‘Je denkt maar dat je alles mag van mij’. Vanaf dat moment wil elke ‘theaterdirecteur’ hem boeken. “Toen hij nog niet zo bekend was, stond hij al op het buitenpodium bij Concordia. Zorgde toen voor een geweldig optreden. Inmiddels is zijn ster zo gerezen, dat hij bij elk optreden volle zalen trekt. Op zondagmiddag geeft hij een enkele uren durend concert en wordt daarbij begeleid door zijn eigen band. Ik ben bijzonder blij dat ik hem heb kunnen contracteren”, laat Timmer weten. Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer de kaartverkoop van start gaat.

Foto: Zanger Huub van der Lubbe van De Dijk

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.