Ridder in Orde van de Rhedense Leeuw

RHEDEN – Zaterdagavond, tijdens de Pronkzitting van carnavalsverening de Heiknüüters, werd onder een luid applaus Nel Hetterscheid (69) benoemd tot 31e Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw vanwege haar grote verdienste voor de Rhedense samenleving. Heiknüüter-voorzitter Joop Teunissen beschreef haar lange lijst van verdiensten gedurende veertig jaar voor onder andere de Mauritiusschool, het wellfarewerk voor het Rode Kruis, als collectant en wijkhoofd voor de Nederlandse Hartstichting, het UVV en de kledinginzameling voor Roemenie. De onderscheiding in de vorm van een zilveren draagspeld van de Rhedense Leeuw werd haar opgespeld door de voorzitter. Verder waren er een oorkonde en bloemen voor de uitverkorene. Teunissen bedankte uitdrukkelijk ook Nels echtgenoot voor zijn steun gedurende al die jaren. “Zonder medewerking van je partner kun je dit werk niet doen.” Nel Hetterscheid is met stomheid geslagen. Ze lijkt eerder geschrokken en verbaasd dan blij, zo groot is de verrassing. Ze was namelijk, zoals gebruikelijk, met een knap complot van Jeannette Bernds, wijkhoofd van de Hartstichting in Rheden, naar de Pronkzitting gelokt ‘om kennis te maken met een andere Rhedense vereniging waar veel vrijwilligerswerk verzet wordt’. Bernds lacht tevreden: “Nietsvermoedend en niet gehinderd door enige kennis van carnavalszaken zijn we gekomen.”

De openbare Ridderslag bij de Rhedense Leeuw op het meester B. van Leeuwenplein zal plaatsvinden op zaterdag 26 februari om 15.30 uur. “Dan is jouw agenda vrij,” waarschuwde Teunissen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.