Vernieling aanplant imkervereniging

BRUMMEN – De Brummense imkervereniging is met hulp van een groep vrijwilligers bezig met haar plannen met biodiversiteit in Brummen te realiseren. Met de bijenstal aan de Voorsterweg en de bijenweide bij de stal is al een flink stuk gereed gekomen.

Eind november hebben vrijwilligers een hele zaterdag gewerkt om 200 stekken van Sporkehout te planten in een strook grond, net achter de dijk van de Kwazenbosweg. De imkervereniging constateerde maandag 10 januari dat alle 200 stekken omgetrapt op de grond lagen en ook de top van de notenboom is er uitgebroken. Uiteraard heeft de vereniging aangifte gedaan bij de politie, maar de motivatie om een bijdrage te leveren aan een leefbaarder en mooiere omgeving van het dorp heeft door deze vernieling wel een flinke deuk opgeleverd.